logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Min läpp är min läpp – inte EU-kommissionens!?


Som säkert ingen av er har missat i dagens nyhetsflöde så har EU bestämt sig för att ännu en gång göra det surt för oss snusare och vår svenska snusindustri. I ett remissförslag som EU-kommissionen har lagt fram så vill de förbjuda att vissa smaker och ämnen inte får användas tillsammans med tobaksprodukter. Några av dessa är till exempel vanilj, kakao, socker, karamell, lakrits,mentol, plommon- och fikonextrakt. Sverige har i och med inträdet i EU ett undantag för användandet av oraltobak. Detta ses av många som ett sätt att komma runt detta undantag.

–Det är för tidigt att säga om snus kommer att omfattas av EU-kommissionens förslag om förbud för vissa ingredienser och smakämnen i tobaksprodukter. Men det är sannolikt.

/ Kommissionens talesman för hälsofrågor Frédéric Vincent till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen efter uppgifter i media om att EU skulle vara på väg att förbjuda smaktillsatser i snus.

–Vår fråga går ut på att det här inte ska vara en bakväg för att förbjuda svenskt snus.  Jag och många andra svenskar i EU-parlamentet kommer att slåss för att det här inte ska få någon effekt för svenska snusare. Det kommer vi inte tillåta. Det är helt orimligt.

/ EU-parlamentarikern Marita Ulvskog (S) till Aftonbladet.

Det vi här på Snusnytt.se vill uppmanar er är att vara aktiva och skriva till era representanter i EU-parlamentet och få dem att inte ta detta förbud mot vårt älskade snus med lättnad!

Gå också in på sociala medier, gör er röst hörd och sprid kunskapen om vad som händer så att vi och våra barn kan snusa i alla framtid. Twitter-hashtag: #snusriot

Vill du läsa hela artikeln:
Drugnews.nu / Nyheter24 / DN.se / Aftonbladet.se

Kategori: Nyheter

Ettiketer: , ,

Inga kommentarer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *