logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Snusnytt testar: Nick and Johnny Black Tarmac

Lakrits är någonting som ligger mig varmt om hjärtat – likaså snus. Därför har jag länge hoppats på den perfekta kombinationen mellan de två. I det avseendet är Black Tarmac nästan fulländad.

Första intryck:

Snuset har en väldigt angenäm doft. Precis en sådan doft som en riktigt bra lakrits ska ha; blandat med en rökig, kraftig tobaksarom. Portionspåsarna är av en fuktigare variant, utan att för den sakens skull kännas för saftiga. Detta är mycket en smakfråga, men för mig är de mitt i prick. De flesta sorter i Nick and Johnny sortimentet har också lite större påsar (1,1g) som fyller ut läppen fint och ger en trygg känsla.

Information:
Tillverkare Swedish Match
Typ av snus
Portion
Vikt [g] 22
Pris [kr] 30
Nikotinhalt [mg/g] 14

 

Smak- och dofttest:

Som jag tidigare nämnde känns doften helt rätt på detta snus. Det är en välbalanserad kombination av lakrits- och tobaksdoft man möts av. Inslaget av lakrits är klart påtagligt utan att för den sakens skull ta överhand och ge sken av att vara nått annat än just ett snus.
Även smaken på detta snus är riktigt bra – om än inte lika självklar som just doften. Kanske har det för min egen del att göra med att jag allt som oftast föredrar ett ganska neutralt snus, där smaken av tobak mer eller mindre ensamt får kittla mina smaklökar.
Black Tarmac är ett riktigt starkt snus; något som går att utläsa ur underrubriken ”Xtra Strong”. Efter en stunds snusande gör sig detta faktum också påmint längre bak i gommen och ner i halsen genom en tydlig tobakssmak med en accent av lakrits. Det är en ganska behaglig kombination som skiljer sig lite från den direkta smak som snuset har under läppen – där lakritsen har en tydligare dominans.

Slutsats:
Prisvärdhet [0-5] 4
Design [0-5] 3
Smak [0-5] 3
Doft [0-5] 5
Totalbetyg [0-5] 3.8

 

Omdöme:

Jag är i stora delar mycket positiv till Nick and Johnnys senaste familjemedlem. Ett starkt snus som ger intrycket av att vara tillverkat av de finaste ingredienser. Ett lakritssnus med en naturlig arom en en väl avvägd smaksammansättning. För mig kommer nog den här typen av mer smaksatta snus alltid tjäna som ett avbrott – en variation i mitt vardagliga snusande och inte som någon ersättare. Men det är också någonting som Black Tarmac gör bra. Tycker man om ett starkt snus som river lite i halsen och är precis som jag: en sucker för lakrits – tror jag absolut att detta är ett snus man kommer uppskatta!

 

Bor du utanför Sveriges gränser? Beställ Nick and Johnny Black Tarmac här.

Kategori: Recensioner

1 kommentar »

1 Kommentar på Snusnytt testar: Nick and Johnny Black Tarmac

  1. Fredrik skriver:

    Precis, min absoluta favorit bland lakrits snus, men vad gör Swedish Match? Jo dom tar bort den ur sortimentet redan efter drygt ett halvår pga liten efterfrågan säger dom, ja inte så konstigt när man fått leta duktigt igenom butikerna efter denna produkt, knappt någon har haft denna i sitt kylskåp och jag personligen har fått åka några mil för att köpa den.
    Efterfrågan på en produkt blir givetvis låg när den inte går att få tag på, svag marknadsföring från Swedish Match sida anser jag när produkten inte finns hos deras egna återförsäljare utan man får leta sig till specialbutiker eller via nätet för att få tag i den, ja då blir efterfrågan därefter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *