logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Snusnytt testar: Kaliber Vit Special

Jag heter Martin Broström och är 18 år gammal, bor utanför Landskrona i Skåne och pluggar historia på gymnasiet, tar studenten i sommar och planerar att plugga vidare på universitetet (Historia). Jag har snusat i ungefär 1,5 år. Jag testar gärna nya snussorter i alla kategorier, just nu är det mycket White-sorter men snusar också original och lös varianter. Favoritsnusen är Grov i alla dess typer samt Göteborg’s Rapé.

Om författaren

Kaliber Vit Special

Bild tagen från svensktsnus.se

Nu under våren har Swedish Match haft lite av en snushybris och släppt ett antal nya smaker. General Licorice, General Tailored White, Nick & Johnny Green Spyke, General Mint, Grov Stark Portion, Kaliber Extra Mycket Tobakssmak och Kaliber Vit Special som jag ska recensera idag.

Första intryck:

Dosan är identisk med Kaliber White med den ända skillnaden att den har en brun linje där det står Vit Special på och att den är utblandad med växtfibrer. Snuset doftar friskt och påminner om General White i doftväg, man kan också spåra hintar av röda bär. Prillan fyller ut i läppen trots sitt ringa innehåll på endast 0,65 gram per prilla.

Information:
Tillverkare Swedish Match
Typ av snus
White Portion med växtfibrer
Vikt [g] 13
Pris [kr] 22.90
Nikotinhalt [mg/g] 8

 

Smak- och dofttest:

Smaken påminner mycket om Kaliber White och är närmast identisk, snuset doftar väldigt mycket och är rik på både smak och doft. Det är en välbalanserad ganska konservativ snussmak och doft som inte borde göra någon missnöjd. Nikotinstyrkan ligger på 0.8% som är standardstyrkan. Snuset rinner lagom mycket och ger en behaglig känsla i både mun och gom. Det som skiljer Kaliber vit Special från Kaliber White är att denna har växtfibrer inblandad i tobaksmjölet, detta enligt Swedish Match ska göra att prillan ska sitta bättre under läppen, men jag tycker att den sitter likadant som en vanlig portion.

Slutsats:
Prisvärdhet [0-5] 3
Design [0-5] 3
Smak [0-5] 4
Doft [0-5] 4
Totalbetyg [0-5] 3.5

 

Omdöme:

Snuset är mycket gott och behagligt att snusa, den levererar nikotinet på samma sätt som vilket annat snus skulle göra. Innehållet i dosan gör en ganska besviken då vikten endast ligger på ynka 13.0 gram och varje enskild prilla väger endast 0.65 gram. Jag rekommenderar snuset till människor som snusar ”mini”-prillor eller någon som bara vill testa något annorlunda. Prillorna är dock i vanligt White-”format”. Denna produkt ska likna Generals nya sort som heter ”Tailored White” och har samma koncept som ovan recenserat.

 

Kategori: Recensioner

Ettiketer: , , , ,

1 kommentar »

1 Kommentar på Snusnytt testar: Kaliber Vit Special

  1. Har du ens prövat den eller baserar du recensionen på utformningen av portionspåsen/dosan? ”Identisk med KW”, ”Konservativ snussmak”. Du skrev att du snusat i 1,5 år? Hur fan vet du då vad en konservativ snussmak är? Detta smakar som Metropols gamla lakrtissnus som förövrigt också var oerhört vidrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *