logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Göteborgs Rapé Lime

Göteborgs Rapé, Göteborgs Rapé White, Göteborgs Rapé Åre Edition, Göteborgs Rapé Summer Edition. Ja, rapé’n är ett snus som har uppträtt under många skepnader. I veckan inviger vi ytterligare en, nämligen Göteborgs Rapé Lime. Som namnet antyder har Swedish Match inte bara sminkat dosan, utan den här gången även ändrat receptet! Smaken av lime och en underton av mynta gifter sig Riktigt fint med originalsmaken. Det är ett fräscht snus som passar till lite festligare tillfällen, eller för dem som helt enkelt gillar smaken av lime.

 

Första intrycket:

Som en inbiten rapéälskare så öppnar jag dosan med stora förväntningar på vad som väntas komma. Dosan skiljer sig från originaldosan med det gröna inslaget på kombilockets blåa etikett där ”White Large Lime” står skrivet. Samma sak på dosans etikett. Ingen framfusig etikett som skriker lime, utan precis tillräckligt för att man ska bli intresserad.

Smak- och dofttest:

Påsarna ligger upplagda som i den vanliga rapédosan. Vad som skiljer sig är doften av lime som tydligt kommer fram när jag tar mig ett luktprov i dosan. Fräscht och överraskande. Väl under läppen så känns det till en början som en vanlig rapé. Men eftersom man är en nyfiken snusare så halkar tungan upp och
sätter smaklökarna på prov. En smak av lime formas i munnen men jag kan även
tycka att myntan tränger sig fram. Det kan till och med påminna om gin och tonic.

Detta är en god snus som livar upp stämningen. Hoppas att vi får se mer av lime och även andra smaker. Tidigare har vi sett Göteborgs Rapé Lingon som gjorde succé på marknaden, jag tror att lime kommer slå lika, om inte ännu bättre. Nog för att det alltid är kul att snusa men när man hittar på en liten expansion i smaken för ett snus så är det alltid väldigt roligt att testa. Man behöver inte vara astronom för att veta att en ny stjärna har fötts.

 

Vi vill även passa på att tipsa er om en GR-drink:

4 cl Gin
3 cl Lime
2 cl Sockerlag

Skaka med is och häll upp i ett tumblerglas. Toppa med sodavatten och garnera med lime och mynta.
Det finns en alkoholfri variant av drinken, men det är inget som vi på snusnytt vill uppmana till.

Kategori: Nyheter, Recensioner

Ettiketer: , , ,

7 kommentarer »

7 Kommentarer på Göteborgs Rapé Lime

 1. Martin skriver:

  Finns dessa ute för försäljning ännu? Eller var detta ett exklusivt test enbart för snusnytt redaktionen? Rekommenderat pris iså fall?

  • Albin skriver:

   Kommer i April som sagt. Priset kommer troligtvis vara samma som vanliga rapé så har det i alla fall varit på deras andra nylanseringar. Just nu är det bara snusnytt-redaktionen som har dock i väldigt liten skala.

  • Jocke skriver:

   Finns att köpa på Statoil Hedvigsborg i Borås.

 2. Johan skriver:

  Enligt Swedish Match på Twitter så kommer Göteborgs Rapé Lime till butik i slutet av april. Verkar grymt!

 3. Martin skriver:

  Nu har jag snusat färdig min dosa. Efter hypen här på Snusnytt och alla medlemmar i styrelsen i densamme, måste jag säga att jag är besviken. Visst, i ett första möte med dosan är aromen lite av lime. Men den har man snart vant sig vid och snart smakar dosan som gamla hederliga Göteborgs Rapé Orginal. Hade det inte varit sjukt om dom hade fått inte ofantligt mycket mer smak av det syrliga i Lime, hade varit som att stoppa in en sur godis i käften. Med tobakssmak. Sjukt.

  • putte skriver:

   Jag hänger inte riktigt med här?

   ”Hade det inte varit sjukt om dom hade fått inte ofantligt mycket mer smak av det syrliga i Lime, hade varit som att stoppa in en sur godis i käften. Med tobakssmak. Sjukt. ”

   Vill du ha mer eller mindre limesmak eller är det en flopp?

   • Albin skriver:

    Jag tror att han vill ha mer Lime-smak. 🙂 Om han tycker att det är en flopp kan jag inte svara på. Själv tycker jag att det är en hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *