logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Julesnus. Gotlandssnus vs Nordströmmen.

Julesnus

Nu när mörkret har lagt sig i vårt avlånga land och kylan kryper sig på så finns det fortfarande något som värmer och lyser upp läppen. Under December månad kan man avnjuta Julesnus. Vi här på Snusnytt har valt att jämföra och recensera Julesnus från både Nordströmmen(V2 Tabacco) och Gotlandssnus(Jackobssons).

Första intrycket:

Gotlandssnus: Detta julesnus är något jag ser fram emot så fort löven börjar falla från träden. Som vanligt är det Jackobssons/Gotlandssnus standarddosa som vi har skrivit om mycket innan, men med julmotiv på. Den blåvita grunddesigen och den lockande röda texten lyser upp rummet mer än en adventsljustake.

 

Nordströmmen: Ett helt nytt snus för mig. Röd dosa pryd med vit text samt små julbjällror ger ett seriöst uttryck att nu är det dags för jul. Kombilocket på dosan är stort, men lite svårt att handskas med då det gärna fastnar och klickar konstigt. Tyvärr så när man öppnar dosan ser det ut som ett slagsmål har ägt rum bland snusen och några av dem satt fast emellan lock och dosa så de nästan stack ut. De snusen fick slängas.

 

Information Gotlandssnus:
Tillverkare Gotlandssnus
Typ av snus Portion
Vikt [g] 20
Pris [kr] ca 38
Nikotinhalt [mg/g] 9
Information Nordströmmen:
Tillverkare V2 Tobacco
Typ av snus Portion
Vikt [g] 22,6
Pris [kr] ca 19
Nikotinhalt [mg/g] 8

Smak- och dofttest:

Gotlandsnus: Att öppna en dosa av detta snus är en fröjd. Direkt känner man lukten av jul och då framför allt av glögg och pepparkaksdeg. Som vanligt har Gotlandssnus sin vanliga storlek på portionssnuset vilket ger en otroligt bra passform och trygghet under läppen. Efter ca 30 sekunders snusande fylls hela munnen av julsmak och man blir nästan som ett litet barn på julafton som precis öppnat ett paket från tomten. Kan avnjutas antingen som en adventskalender då man tar en snus per dag till julafton. Andra väljer att avnjuta en dosa efter julmaten när tomtens klämtande klockor hörs i fjärran.

 

Nordströmmen: Lukten från detta snus är lite svårplacerat. Efter mycket tanke och trötta näsborrar kommer jag fram till att det enda jag kan koppla till denna lukt är från tuggummit Hubba Bubba. Väl under läppen så känner man att det är lite av en chipspåse-effekt. Precis som lukten så tycker jag att smaken inte har så mycket med jul att göra. Smaken är ganska söt, men tyvärr också lite väl mycket kemisk smak mellan varven. Nordströmmens upplaga av julesnus är lite mer av en snus man kan ta efter en stor julmiddag för att få ett avbrott från alla julsmaker.

Slutsats Gotlandssnus:
Prisvärdhet [0-5] 4
Design [0-5] 4
Smak [0-5] 5
Doft [0-5] 5
Totalbetyg [0-5] 4.5
Slutsats Nordströmmen:
Prisvärdhet [0-5] 3
Design [0-5] 3
Smak [0-5] 2
Doft [0-5] 2
Totalbetyg [0-5] 2.5

 

Omdöme:

Enligt mig men också mina kollegor här på sidan är Gotlandssnus det klart bästa snuset av dessa två. De har verkligen lyckats att fånga julkänslan i en liten påse och alla de smaker som hör till julen. Nordströmmens julesnus har tyvärr en lite för kemisk smak och detta gör att betyget blir lågt.

Vad tycker du om Julesnus?

Kategori: Recensioner

Ettiketer: , , , ,

2 kommentarer »

2 Kommentarer på Julesnus. Gotlandssnus vs Nordströmmen.

  1. Martin skriver:

    Nordströmmen är inte ens värd att nämnas i detta sammanhang. Kan varit det värsta jag snusat sedan jag prova snus för första gången som nybliven tonåring. En odör lägger sig snabbt i lägenheten efter att man öppnat dosan. Det är svårt att placera odören, men jul, det är det inte!

  2. […] man först öppnar dosan tränger en starkt kaneldominerad doft fram som påminner om Julesnuset från Gotlandssnus. Detta kan tyckas lite märkligt men för man dosan närmare så framträder även chilin som en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *