logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Inget att göra i sommar?

Shoppa snus i Danmark

Det danskägda företaget FlaskExperten inriktar sig på den svenska snusmarknaden. Affärsidén går ut på att man som kund förbeställer produkter via deras hemsida, för att på Öresundsbron snabbt och smidigt hämta upp sin beställning. På det här sättet kringgår du som kund det tungt beskattade snuset i Sverige. FlaskExperten säljer inte bara snus, det går även att beställa öl/vin och sprit för en billig penning. Ett minus är dock att FlaskExperten endast erbjuder snussorterna OffRoad och Phantom. Men om du har en helg till övers, varför inte kombinera nöje med nöje och avnjuta vårt grannlands huvudstad Köpenhamn? Källor till Snusnytt meddelar att pilsnern är fortsatt billig och att det serveras senap till korven.

I Sverige beskattas ett kilo snus med 336 SEK (innan moms). I Danmark beskattas ett kilo snus med 76 SEK (63 DKK). Enligt FlaskExperten medför detta, (i förhållande till deras priser), en 40% besparing per dosa.

Tobaks- och tändsticksmuseet på Skansen

Ettan Kardus

Ifall du inte känner för att ta dig ända till Danmark för att vidga dina snussinnen kan vi på Snusnytt varmt rekommendera ett besök på Tobaks- och tändsticksmuseet på Skansen i Stockholm. Museet är beläget i en fyravåningsvilla vid namn Gubbhyllan och har hållit öppet för allmänheten sedan 1965. Snusnytt var där i våras tillsammans med Swedish Match, Snuscentral.org och Snusify. Så här mycket kan vi säga, den snushistorik som inte finns tillgänglig på tobaksmuseet är inte värd att veta. Museet består av utställningar av snus, cigarrer, tändstickor och piptobak. Det finns till och med växande tobaksplantor plan två. Det går att köpa exklusivt förpackat (kardus) snus i shoppen, och för att avrunda besöket finns det en restaurang i villans entréplan.

Museet har gratis inträde för Skansenbesökare. Man får dock betala entré till Skansen.

Tobaks- och tandsticksmuseum: Tobaksplantor

Tobaks- och tändsticksmuseum

Vet Du om någon bra snusaktivitet som kan förgylla sommaren? Kommentera!