logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Swedish Match skapar snusdiskussion

För ett tag sedan skrev vi om att regeringen tänker kämpa för att snus ska få säljas och avnjutas i resten av Europa. Nu har även snustillverkaren Swedish Match gett sig in i kampen på  allvar. Swedish Match vill skapa en dialog med regeringen och dela med sig av kunskap om snusets hälsopåverkan.

Sara Wamala som är generaldirektör på FHI, samt tre ledarmöter från socialutskottet var några av de tunga namnen som närvarade på mötet som ägde rum onsdagen den 8 juni. Mötet var ett initiativ av Swedish Match och möttes av protester från tobaksmotståndare med annorlunda värderingar än våra här på Snusnytt.

Vill du läsa hela artikeln:
Drugnews.nu

Kategori: Nyheter

Ettiketer: , ,

3 kommentarer »

3 Kommentarer på Swedish Match skapar snusdiskussion

 1. Davey skriver:

  shallow and pedantic… hmm shallow and pedantic

 2. svensk-i-london. skriver:

  tjabba-gänget.-bakom-en-skön-blogg-jag-trivs-med.-gillar-ert-skrivande-och-alla-sköna-grejjer-ni-gör.

  -skriver-såhär-sjukt-för-att-jag-har-ingen-spacetangent-och-säkert-för-att-jag-stavar-dåligt.

  det-jag-vill-komma-till-är-att-jag-åkte-buss-här-i-london-här-om-dagen-och-vips-satt-jag-och-skulle-peta-in-en-liten-mysprilla-från-min-medbragda-general-bakdosa.-snubben-som-satt-brevid-stirrade-frenetiskt-ner-i–dosan-och-när-han-höjde-sin-blick-så-möttes-våra-ögon-och-vi-log-tillsammans.-han-frågade-”do-you-snuff?”-o-ja-sa-att-de-är-väll-chälvskrivet-dä!-fasst-på-engelska.-då-tog-han-upp-en-påse-med-nått-som-såg-ut-som-nå-fulhach.-en-klump-som-va-brun-och-lerkakig-lixom.-så-fråga-ja-va-de-va-o-han-sa-”its-snuff-from-Packistan!”-så-bjö-han-på-en-prilla-o-de-är-starka-grejjer-vill-ja-lova.-ja-blev-allderles-spattig-och-glad.-tillslut-bytte-ja-min-dosa-mot-hans-påse.-de-smakar-lixom-nå-parfymerat/tobak-och-amoniak.-bränner-ricktigt-ordäntligt-som-det-gjorde-när-man-va-liten-o-satt-o-sög-på-en-såkallad-silltunna-(storr-prilla-formad-som-en-silltunna,-där-av-det-namnet).

  det-vore-ju-kul-om-ni-som-verkar-vara-ganska-hajj-innom–ämnet-snus-karnske-kunde-göra-en-artickel-och-fördjupa-er-innom-just-den-här-packistanska-snusen.-han-sa-att-det-fans-att-köpa-i-Southampton-som-är-en-stadsdel-här-i-London-men-de-finns-nog-också-i-packistan.-vore-ju-kul-o-få-reda-på-vad-skillnaden-i-tillredningsprosessen-är-och-så-vidare.

  MVH

  Svensk-snusare-i-storbritanien!

  ps
  harn-ni-nån-mail-man-kan-skicka-bilder-till-kan-ja-ta-kort-på-påsen-så-ni-får-se.-om-intresse-finns-det-vill-säga.
  lägg-upp-nån-kontaktgrejj-på-sidan-så-skickar-jag-gärna-bilder.-för-mailen-jag-angav-använder-jag-icket!
  ds

 3. Albin skriver:

  Hehe låter mycket intressant! du kan maila skribenterna på namn@snusnytt.se alltså albin@snusnytt.se om du vill fråga mig något. Kommer komma kontaktinformation när vi släpper den nya sidan. Tyvärr händer det inte så mycket för tillfället då vi har mycket att göra på sidan om SN.se. Roligt att höra att din läpp är trygg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *