logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

USA anlitar svensk snusexpert

FDA, Food and Drug Administration, USA:s myndighet för  livsmedel, kosmetika och läkemedel m.fl.  har sedan 2009 även tobak på sin agenda. Lars Erik Rutqvist, medicinsk talesperson för Swedish Match, sitter nu i en expertkommitté hos FDA. Hans uppgift där är att upplysa allmänheten om för- och nackdelar med olika preparat.

I en intervju med Svenska Dagbladet säger Rutqvist inte rakt ut att det är snus det handlar om, men vi på Snusnytt misstänker att så är fallet då intresset för rökfri tobak bara blir större och större på andra sidan Atlanten. Och vad passar då bättre än en svensk snusexpert, som dessutom har varit klinikchef för en cancervårdsavdelning på Karolinska universitetssjukhuset.

På frågan om snus är cancerframkallande svarar Rutqvist:

Det finns inga övertygande vetenskapliga belägg för det trots 30 års forskning på området. Inte heller ser man någon ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Läs hela artikeln på:
Svd.se

Kategori: Nyheter

1 kommentar »

1 Kommentar på USA anlitar svensk snusexpert

  1. asdfasdf skriver:

    COOLT: D:D:D::D:D:DD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *