logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Snusnytt testar: Jakobsson´s Licorice

Jakobsson´s familjen med snuskunskap från 1897. Ryktet spred sig redan då, Jakobsson’s snus var något alldeles speciellt. Jakobsson’s är ett premiumsnus tillverkat av speciellt utvalda råmaterial. En mix av dom bästa tobakssorterna, samlat från världens alla hörn.

Första intrycket:

Jakobsson´s Licorice

Jakobsson´s Licorice, stängd dosa.

Som tidigare har man berättat att Jakobsson´s snus är en aktör med djupa kunskaper inom tobak och snusområdet så vid det här laget behöver dom ingen närmare presentation.
Mitt första intryck är att dosan är prydlig men ändå menar allvar då kapten Haddock´s skuta för sig på dosans lock och front. Dosan för sig snyggt och när jag befinner mig på jobbet så ser det allt lite roligare ut på min plats när en ljus fin dosa ligger där och väntar på mig.
Ja, jag vågar faktiskt lämna dosan framme, man vet normerna för snusare, Man Rör Inte Snuset.

Jag bör väl erkänna att jag inte tidigare har kommit i kontakt med familjen Jakobsson´s snus men jag fick mig ett varmt välkomnande när de bjöd upp min läpp till dans.

Information:
Tillverkare Jakobsson’s
Typ av snus
Portion
Vikt [g] 20
Pris [kr] 36
Nikotinhalt [mg/g] 8

 

Smak- och dofttest:

Jakobsson´s Licorice

Jakobsson´s Licorice, öppen dosa.

Sunt förnuft säger ju att denna dosa bör lukta lakrits , det gör den.
Sunt förnuft säger också att denna snus bör smaka lakrits, det gör den också. Inte på det sättet så att lakritsen tar över, Jakobsson´s har fått till en fin balansgång mellan lakritssmak och snussmak. Det gör att man inte tröttnar på snuset. Det är något av en slowstarter, men när aromen kommer så klär den tunga och gom riktigt fint.

Ett riktigt bra ”mellansnus” skulle jag vilja mena. En bra wingman till ditt vardagssnus

 

Slutsats:
Prisvärdhet [0-5] 4
Design [0-5] 3
Smak [0-5] 4
Doft [0-5] 4
Totalbetyg [0-5] 3,75