logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Snusets framtid i EU bestäms i Bryssel

I EU råder det ett säljförbud av snus sedan 2001. Detta kan nu ändras då EU-kommissionen inleder en ny bearbetning av det gällande tobaksdirektivet. Sverige har dock haft ett undantag som gör att vi kan snusa i lugn och ro.

Handelsminister Ewa Björling(M) tycker att säljförbudet är en form av diskriminering och att det är dåligt att mycket farligare produkter än snus får säljas inom EU. Hon vill att man ska se till på den fakta som finns som visar att snus inte är så skadligt som många av beslutsfattarna i EU-kommissionen har fått för sig.

Den svenska regeringen kommer att lämna ett förslag till EU-kommissionen och det kommer också tas upp på konkurrenskraftrådet i slutet av månaden.

Vill du läsa hela artikeln:
Drugnews.nu

Kategori: Nyheter

Ettiketer: , ,

2 kommentarer »

2 Kommentarer på Snusets framtid i EU bestäms i Bryssel

  1. Johan skriver:

    Hmmmm är det alldeles säkert att vi i Sverige har ett permanent undantag från förbudet? Misstänker att om EU vill så kan det bli förbjudet i Sverige med. Det är ju det dom vill!

    • Albin skriver:

      Enligt det jag har fått höra så skall det vara så gått som omöjligt att ta bort undantaget. Då måste Sverige gå med på att skriva om inträdesavtalet vilket vår kära regering förhoppningsvis inte gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *