logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Snusnytt testar: Jägarpris

Naturen skapar ramarna kring världen som vi lever i och är en del av. Detta samspel mellan människan och naturen har inspirerat oss att skapa Jägarpris. Smaken kommer nämligen från utvalda delar av naturens rika flora. Jägarpris är snuset för alla som uppskattar, och vill leva nära naturen – även när de njuter sitt snus. / AG Snus.

Jägparpris

Jäparpris. Källa: snusworldwide.com

Första intrycket:

Glad som få strosade jag och mina vänner från bilen till den bästa snusfabriken i Linköping, Vinlands. När man väl är där vill man testa på något nytt och en snus som mina ögon föll för var Jägarpris. Jag berättade för expediten vad jag ville köpa, han sade då att jag gärna fick luktade på den och det luktade riktigt illa, men visade inte detta för den tuffa tatuerade snuskonnässören som stod bakom disken. ”Ja tack en jägarpris får det bli”, sade jag med min hårdaste 300-stämma.

Väl ute i bilen började jag mitt projekt med att öppna dosan som var svårare att öppna än ett Frans Jäger. Jag gav fort upp med detta och förstod att jag behövde ett verktyg för att få upp dosan. När jag äntligen var i hemmets trygga vrå med ett stort utbud av vassa föremål så började jag åter igen på mitt projekt att få upp dosan. Efter att ha gått igenom diverse pennor, bordskanter osv så kom jag tillslut på det, vad har alla jägare med sig ut när de jagar? Jo de har med sig gevär och kniv. I avsaknaden av gevär fick jag använda mig av en kniv.

Dosan kändes robust och med en stor kombilock är alltid ett plus, men omöjlig att öppna utan att spränga ett blodkärl eller två.

Information:
Tillverkare AG Snus
Typ av snus
Portion
Vikt [g] 22
Pris [kr] 35
Nikotinhalt [mg/g] 8

 

Jägarpris öppen dosa

Jägarpris öppen dosa. Källa: snuson.com

Smak- och dofttest:

När jag väl fått upp dosan och skulle skörda min frukt så det första jag ser är att påsarna ser stora och fina ut vilket jag alltid välkomnar, men när jag får den i min hand så känner jag att det är som en påse med chips. En jättestor påse och en normal mängd med innehåll.

När jag nu till min stora besvikelse börjar känna lukten från snuset är alla mina farvågor besannade. Jag har köpt en dosa skitsnus bara för namnet lät häftigt. Snus är alltid snus tänker jag och lägger in en. Den första smaken som jag får i munnen är den av en en nyinstoppad Göteborgs Rapé. Denna känslan gick snabbt över till en mer och mer parfymaktig smak, men till slut så smakar min mun som om jag hade gått in i en Kicksaffär och börjat tugga på deras utbud.

Allt som allt vill jag säga att jag är mycket besviken på detta snus, som jag absolut inte håller varmt om hjärtat. Jag kanske kan tänka mig att snusa det om jag någon gång skulle jaga, men den hemska lukten från snuset borde faktiskt skrämma bort djuren.

Slutsats:
Prisvärdhet [0-5] 2
Design [0-5] 3
Smak [0-5] 2
Doft [0-5] 0,5
Totalbetyg [0-5] 1,88

 
Vad tycker du om Jägarpris?

Kategori: Recensioner

Ettiketer: , , ,

8 kommentarer »

8 Kommentarer på Snusnytt testar: Jägarpris

 1. antecknar skriver:

  Är det möjligtvis så att det känns bra att vara ute i det vilda när man har lagt in en jägarpris?

 2. Albin skriver:

  ja det reducerar chansen för både skak och drakk

 3. Jhergs skriver:

  HUA! Det här är det vidrigaste av vidriga snus. Jag höll på att ramla av stolen när jag knäckte dosan. RUTTEN FRUKT är vad skiten luktar! Tänker inte stoppa in någon i munnen. Nej, det blir att ta med dosan till jobbet och mata dalslänningen med.

 4. Frank skriver:

  Helt okej snus om man inte har något annat. Ett tips till er som INTE kan öppna dosan; Ta bort klistermärket som förseglar dosan med locket. Så jävla tröga kan ni väl inte vara? Då skall ni ej heller snusa.

 5. […] med signaturen Frank tipsar följande i en kommentar till testet av Jägarpris: Ett tips till er som INTE kan öppna dosan; Ta bort klistermärket som förseglar dosan med […]

 6. Roger skriver:

  Tycker att det här snuset luktar gott faktiskt, och inte smakar det illa heller.. Inte som recensenten vill få det till. Kan hålla med om att det är en besvikelse att påsarna är så stora men att innehållet är lite.. Man känner sig lite lurad.. I min hemkommun kostar snuset 24kr och för det priset så får detta snus

  4 poäng av 5 möjliga

 7. Albin skriver:

  Vi föds alla med olika läppar och näsor. Jag tyckte absolut inte om detta snus, men tycker det är roligt att höra från en som gillar det. Glöm inte att rösta på stjärnorna ovan. Snusa lugnt och jaga hårt.

 8. Mackan skriver:

  Ganska svag smak som påminner något om Rapé under den första kvarten. Efter den kvarten smakar den som en te-påse som återanvänts 5 gånger, dvs ingenting. Var inte värd de 20 kronor de sålde ut den för på tobaken i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *