logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Prishöjning på snus?

Efter en intressant recension av min gode vän Christoffer av Gotlandssnus Fläder sprang jag, som så många andra, snabbt iväg till Vinlands för att inhandla ett gäng dosor. Med en färsk prilla under läppen sitter jag nu här och tänkte understryka en intressant punkt i regeringens vårbudget. Regeringen föreslår i onsdagens vårbudget att skatten på snus höjs med cirka 13 procent från den 1 Januari 2012.

Detta innebär att priset på en 45 grams snusdosa kommer att höjas med ca 4 st gamla klassiska Jenka tuggummi, från 47 kronor till omkring 49 kronor inklusive mervärdesskatt.

Oklart är dock om den föreslagna skattehöjningen kommer att innebära nya ockerpriser på snus, Swedish Match vd säger att han i dagsläget inte vill säga om skattehöjningen kommer innebär några höjda snuspriser. Reaktioner på detta?

Nu återstår bara att fylla kylen med lite öl och snus som skall avnjutas under den andra kvartsfinalkvällen i Champions, har inte riktigt bestämt mig vilken match som kommer att följas. Tottenham – Real Madrid och Schalke 04 – Inter, kan bli mycket bra båda två!

 

Läs gärna hela artikeln angående skattehöjningen:

di.se

 

Kategori: Nyheter

Ettiketer: , ,

3 kommentarer »

3 Kommentarer på Prishöjning på snus?

 1. Snus skriver:

  En intressant aspekt är att skatten på snus höjs mer än för cigaretter vilket känns märkligt med tanke på hur farligt det är med rökning.

  • Christer Wahlström skriver:

   När jag började röka kostade 20 cigg. 5Kr och en dosa (50 gr.) snus 1Kr. Idag kostar 42 gr. ettan lös 58Kr och 19 Prince 53Kr. Om pris höjningen på snus även skulle gällt cigaretter skulle ett paket kosta 345Kr !!!!!!

 2. N skriver:

  Håller med här men Sverige är duktiga på dålig politik. Håll kvar den som den är på snus och höj den Ordentligt på Cigaretter och dylikt istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *