logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Snusnytt testar: LD Lössnus

LD tillverkas av den Japanska Tobaksjätten JTI vars mest kända produkter är 3 av de 5 största cigarettmärken i världen; Winston, Camel och Mild Seven. De har också sedan ett antal år tillbaka ett par snusmärken i sin varumärkesportfölj, där bland annat olika varianter av LD ingår.

LD lössnus, stängd dosa.

Första intrycket:

Som primär lössnusare och fattig student har jag allt som oftast tvingats till att inhandla lågprissnus för fylla ut tomrummet under min överläpp. Men också för att hjälpa till att hålla ett annat tomrum – mitt bankkonto – någorlunda fyllt.

På besök i min hemstad Eskilstuna spankulerade jag in i en liten tobaksbutik och bad kassörskan om en dosa kronan(lös givetvis). Hon talade då vänligt om för mig att Kronan var slut, men att LD hade en lössnusvariant som kostade ungefär lika mycket. Jaha och varför inte tänkte jag. Det kan ju knappast vara sämre en det dillsmakande surrogatsnus som Kronan faktiskt är. Så jag betalade, tog dosan, tackade för mig och sa hej.

Dosan är gjord i helsvart plast och inte den klassiska pappvarianten med vaxad insida vilket jag ser som ett minus. Förövrigt är designen helt ok med en färgkombination av svart, röd, vit samt ett guldfärgat vapen. Inte för prålig, men inte heller medvetet underdesignad för att ge ett billigt intryck.

Information:
Tillverkare JTI
Typ av snus
Lössnus
Vikt [g] 45
Pris [kr] 31
Nikotinhalt [mg/g] 8

 

Smak- och dofttest:

Snuset har en stark doft av bergamott. Vid djup inandning ges en behagligt kittlande känsla i näsan vilket gillas.
När det kommer till smaken är den dock rätt blek. Tobakssmaken är knapp och den utlovade smaken av bergamott och citrus är försvinnande liten.
LDs lössnus är rätt fuktig men ändå kornigt vilket gör att bakandet av snusen helst görs i närheten av rinnande vatten eller nån form av papper att torka av sig på. Att ”ta en levande”, som folk i farten tenderar att göra, ger inte som med andra klassiska sorter mindre kladd.
Trots mitt gnäll har LD lössnus dock blivit mitt vardagssnus. Detta p.g.a. att priset för en dosa ligger ca 20 kr under de klassiska sorterna samt att smaken må vara klen men inte äcklig.

Avslutande tips: Om tid finnes bakar du snusen en stund innan du lägger in den under läppen. Den beter sig då mer som en snus ska.

Slutsats:
Prisvärdhet [0-5] 3
Design [0-5] 3
Smak [0-5] 2
Doft [0-5] 4
Totalbetyg [0-5] 3

 
Vad tycker du om LD lössnus?

Kategori: Recensioner

Ettiketer: , ,

5 kommentarer »

5 Kommentarer på Snusnytt testar: LD Lössnus

 1. Anton skriver:

  Detta var snusen jag föredrog över allt annat för 3-6år, men nu tycker jag den bara blir värre och värre. Inte nog med att jag får betala ~40kr för en dosa oftast MEN nog har JTI ha dragit ner smaken mer och mer genom år, förut hade den en perfekt balans utav smak.

  Saknar tiden när kunde köpa det bästa snuset för 16kr, nästan så att man fäller en tår.

 2. Tony skriver:

  LD påminner litegrand om både General och Grovsnus.

 3. Håkan skriver:

  Brukar vanligtvis snusa Ettan lös/ General portion då dessa enligt mig är de godaste varianterna på snus.

  Om man kollar efter ett billigt alternativ så tycker jag helt klart att LD lös är ett bra snus med god smak.

 4. swenne120 skriver:

  Prova nu ikväll min första prilla
  Av ld lös snus och kan konstatera att det är bland det godaste lös snus jag nånsin provat på,smakar inte så mycket citrus märker jag,men det doftar en aning citrus,smaken är mild med en tydlig
  Smak av sälta

 5. snusmumrik skriver:

  LD lös guld R.I.P.:DU VAR BÄST!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *