logo

Snusnytt


Din trygghet under läppen

Snusnytt testar: Jakobsson’s Melon

Vi på Snusnytt kan glatt meddela att det nu är dags för Jakobsson’s att utöka sin familj. Den här gången är snuset smaksatt med inget mindre än… melon!

Jakobsson’s har genom åren gjort sig kända på snusmarknaden för sina speciella, och ibland vågade smakval. Melonsnuset är inget undantag. Det finns flera andra snusfabrikanter som också säljer smaksatt snus, men allt för ofta känns det som att stoppa upp en portionspåse med förgiftande E-ämnen under läppen. Det vi uppskattar med Jakobsson’s är att de allt som oftast lyckas få till naturliga smaker.

Man känner doften av melon redan innan man öppnar dosan. Snuset doftar som en väldigt söt honungsmelon, fast förstärkt. Jag skulle vilja påstå att det är en uppskattad doft i hemmet av icke-snusare, så om ni har en sambo som klagar på utlagda snusar i bostaden, är Jakobsson’s Melon helt klart värt ett försök.

Som känt, är ju smaken som baken (läs: delad), och det här är ett snus man antingen risar eller rosar. Det är ett sött snus och påminner mycket om Jakobsson’s Wintergreen. Jag personligen kommer helt klart fortsätta variera mitt vardagssnusande med Jakobsson’s Melon.

Melonsnuset sticker verkligen ut med en skrikande röd etikett. Formen på dosan är dock densamma som på till exempel Flädern och Ice Fruit. Jakobsson’s Melon kommer ut till butikerna i slutet av januari 2012.